ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν δημοσιευτεί οδηγίες με τις υποχρεώσεις δημοσιότητας των δικαιούχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», σύμφωνα με τον Κανονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) 241/2021.

Σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει:

1. Να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στην επιχείρησή σας η αφίσα ενημέρωσης

2. Να αναρτηθεί σχετικό banner στον επίσημο ιστότοπο της επιχείρησής σας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. 10286/10-06-2022 Πρόσκληση του Προγράμματος, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υποχρέωση των Δικαιούχων καθ’ όλη τη διάρκεια συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα είναι να τηρούν τους κανόνες δημοσιότητας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως αυτοί προβλέπονται στον Κανονισμό 241/2021 και εξειδικεύονται στον Οδηγό Επικοινωνίας Σχεδίου Ελλάδα 2.0, όπως κάθε φορά ισχύει.

Επίσης, σε περίπτωση διαπίστωσης μετά από σχετικό έλεγχο ότι δεν έχουν τηρηθεί οι όροι του Προγράμματος, ενδέχεται να επιβληθεί η μερική ή ολική επιστροφή του συνολικού ποσού της επιδότησης εντόκως από την ημερομηνία καταβολής του, σύμφωνα με την τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, μετά από σχετική Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Φορέα Υλοποίησης.

H VSolutions σας ενημερώνει για τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις αλλά δεν παρέχει καμία επιπρόσθετη συμβουλευτική υπηρεσία για το εν λόγω ζήτημα.

Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες και απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα «ψηφιακός μετασχηματισμός ΜΜΕ»

Voucher Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ (Επικοινωνία – Δημοσιότητα)